MasterChef içli köfte tarifi! En güzel içli köfte tarifi! içli köfte tarifi nasıl yapılır? İçli köfte için malzemeler!

Türk mutfağı yemekleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif içli köfte aroması ve ağızda dağılan yumuşacık kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, içli köfte tarifi nasıl yapılır? İçli köfte nedir? İçli köfte nasıl yapılır, içli köfte yapılırken nelere dikkat edilir?

İÇLİ KÖFTE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Dışı için;

• 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur

• 1 çay bardağı irmik

• 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

• 1 tatlı kaşığı biber salçası

• 1 su bardağından biraz az un

• 1 çay kaşığı tuz

• 1 su bardağı soğuk su

İçi için;

• 2 yemek kaşığı sıvı yağ

• 300 gr kıyma

• 3 orta boy soğan

• Yarım tatlı kaşığı salça

• Yarım demek maydanoz

• 1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)

• Tuz

• Pul biber

• Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)

Kızartmak için;

• Sıvı yağ

İÇLİ KÖFTE TARİFİ NASIL YAPILIR?

• Soğanlar ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.

• Kavrulan soğanlara Kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur.

• Daha sonra salça eklenir 3 dk daha kavrulur. Biraz su eklenir tekrar (yumuşak kalması gerekiyor kuru olmamalı).

• Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.

• İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatılır.

• Suyu çekilince irmik salça baharatlar tuz eklenip 15 dk boyunca azar azar suyu eklenip iyice yoğurulur.

• Daha sonra un eklenir 5 dk daha yoğurulur. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Ele yapışabilir. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz.

• Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.

• Aşamaları çekemedim çünkü ellerim hamurlu iken fotoğraf makinesini tutamadım.

• Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir