Bakan Kurum: Depremi siyasi malzeme yapmayacağız

Bakan Kurum’un açıklamaları şu şekilde: “Onların evlerine gidip, hoş sohbetler yapmak istiyoruz. Tek arzumuz budur. İnşallah o günlere hızlı bir şekilde erişmek için çalışmalarımızı gece gündüz sürdüreceğiz. Kaybedecek bir saniyemiz yok. Bu nedenle tüm ekibimizle, bakanımız, milletvekilimiz, belediye başkanlarımızla birlikte durmayacağız, dinlenmeyeceğiz. Gece gündüz bu hizmetleri yapacağız. 

‘DEPREMİ SİYASİ MALZEME YAPMAYACAĞIZ’

Vatandaşımızın beklentilerini yerinde dinlemek ve çözüm üretmek suretiyle hızlı kararlar alıp, o kararları uygulamaya, 20’ye aşkın belediye başkanımızı dinledik. Depremi siyasi malzeme yapmaksızın, siyaset üstü görerek, muhalefet belediyesi, sivil toplum örgütleri, hepsini dinlemek suretiyle, el birliği ile bu süreci yönetmek istiyoruz. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ı yasa boğan depremin hüznü hala ilk günkü gibi buraya geldiğimizde yüreğimizde duruyor. 

O günlerde buralarda hep birlikte mücadele ettik ve bir seferberlik ruhuyla adeta milli mücadeledeki o ruhu hep birlikte yeniden ortaya koyduk. Bu çok önemli bir duruştu. 

Alacağımız kararlarla birlikte inşallah hep birlikte yapılması gereken işleri sayın Cumhurbaşkanımızın her afette gösterdiği, verdiği sözleri tutan anlayışla biz de bize düşen görevleri inşallah tek tek yerine getireceğiz. 6 Şubat depreminde seferberlik şuuruyla çalışacağız.

‘DEPREMİN FATURASI 104 MİLYAR DOLARI AŞTI’

6 Şubat depreminin mali faturası 104 milyar doları aşmış durumda. Bugüne geldiğimizde başlattığımız konutlarımızın sayısı 276 bine ulaştı.

’76 BİN KONUTU TESLİM ETTİK’

76 bin konutumuzu teslim etmiş olduk. Yıl sonuna kadar hedefimiz 200 bin konutumuzu ve ardından da etap etap afette zarar görmüş tüm konutlarımızı yerinde, şehrin ihtiyaçlarını gözeterek hayata geçirmek istiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir